Boredom Eve / Tråkmånsafton

Kompani Giraff (SE)

Boredom Eve

Antti is told that there, just like Christmas Eve and Midsummer Eve, is a Boredom Eve. It is the day of the year when you should be bored and it is today. Together with Jonny The Scrap Collector and Leif Nordin, the world’s best neighbors, fine Boredom Eve traditions are explored such as wardrobe fishing and bathtub diving. Despite the trio’s efforts to have a really boring day, they fail – it simply becomes a far too fun day.

With acrobatics, object manipulation and juggling, the circus artists Julietta Birkeland, Jenny Soddu and Jean-Hicham Rahmoun tell a story where everything falls out, pops out and bikes forward, and where the audience is presented a playmate soon forgotten – the everyday talk.

Based on a children’s book by Adam Dahlin, dramatized by Stina Oscarson.

Tråkmånsafton

Antti får veta att det precis som Julafton och Midsommarafton också finns en Tråkmånsafton. Det är den dagen på året då man ska ha tråkigt och den infaller just i dag. Tillsammans med Jonny-skrotsamlare och Leif Nordin, världens bästa grannar, utforskas fina tråkmånstraditioner som prylstädning, garderobsfiske och badkarsdykning. Men hur trion än anstränger sig för att ha riktigt tråkigt så misslyckas de – det blir helt enkelt en alldeles för rolig dag.

Med akrobatik, objektmanipulation och jonglering berättar cirkusartisterna Julietta Birkeland, Jenny Soddu och Jean-Hicham Rahmoun en historia där allt faller upp, dyker ut och cyklar fram, och där publiken presenteras för en i vår tid snart glömd lekkamrat – vardagstristessen.

Baserat på en barnbok av Adam Dahlin i dramatisering av Stina Oscarson.

Where and when

Tempelriddaren | Saturday, September 7th at 13:00

Duration: 45 minutes